Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ



Μακρύ Γιαλός 04/06/2010
Διαβάζουμε τελευταία στον τοπικό τύπο ( μετά την ψήφιση του νόμου Καλλικράτη), έντυπο και ηλεκτρονικό ,και τα διάφορα blogs στο διαδίκτυο , για τις αντιδράσεις κάποιων κατοίκων του Μακρύ Γιαλού , αλλά πολύ περισσότερο για τις αντιδράσεις κάποιων Σητειακών.
Καλά είμαστε σοβαροί .....δεν ξέρουν οι κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού(ή τουλάχιστον η πλειοψηφία) που πρέπει να ενταχθούν , που είναι το συμφέρον τους και ξέρουν κάποιοι στην Σητεία.
Να είστε σίγουροι ότι ξέρουν καλύτερα από τον καθένα .
Αυτές οι δικαιολογίες εκ των ύστερων , που αναφέρονται σαν επιχειρήματα(όπως η Σητεία έχει λίγους κατοίκους, είναι φτωχή , το ΙΚΑ , ο Κυνηγετικός Σύλλογος ,η ιστορία ,λες και θα τουρκέψουν οι Μαρυγιαλιότες κ.τ.λ) από μερικούς Σητειακούς που προσπάθησαν και προσπαθούν , να δημιουργήσουν κατάσταση πολιορκίας στην περιοχή είναι αστείες.
Η ουσία είναι μια ,το πέταλο του Μακρύ Γιαλού και η όποια άξια του.
Ε ! αυτό το πέταλο και το πέταλο του Κουτσουναρίου Ιεράπετρας αποτελούν ενιαία τουριστική ενότητα και οι κάτοικοι και των δυο αυτών περιοχών το γνωρίζουν καλύτερα , γιατί η ανάπτυξη και των δυο αυτών περιοχών δεν μπορεί να είναι ξεχωριστή αλλά ενιαία.
Οι κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα όταν πρέπει να εξυπηρετηθούν σε όποιο πρόβλημα έχουν που πρέπει να πάνε.
Οι κάτοικοι της Σητείας γνωρίζουν ότι η Ιεράπετρα στα πλαίσια της σωστής και ισόρροπης ανάπτυξης στο Νομό και στα πλαίσια της καλής γειτονίας στήριξε και στηρίζει τα συμφέροντα της Σητείας όπως π.χ την ανάπτυξη της Μονής Τοπλού.
Κάποιοι Στειακοί ας συνειδητοποιήσουν ότι οι όψιμες αντιδράσεις , (διότι μέχρι πρότινος ποιούσαν την νύσσα) και οι παραιτήσεις κάποιων δεν ωφελούν.
Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν ότι το κέντρο του κόσμου δεν είναι ούτε η Σητεία ούτε τα στενά προσωπικά συμφέροντα κάποιων που κάνουν του ταγούς ή κάποιων που προσπαθούν δίκην κοινωνικού επιβητορισμού να επιβάλουν τις θελήσεις τους.
Τα αστεία και οι αστειότητες κάποτε τελειώνουν.
Ας ασχοληθούμε από εδώ και πέρα με τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του Μακρύ Γιαλού , αυτό επιτάσσει η Νέα Εποχή .
Οι καιροί ου μενετοί.

Ένας Μακρυγιαλιότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου