Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

Το δημοψήφισμα στο Σταυροχώρι


ΔΙΕΞΗΧΘΗ και στο Σταυροχώρι του Δήμου Μακρύ Γιαλού την Κυριακή 8 Αυγούστου δημοψήφισμα, προκειμένου να εκφραστεί η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για την ένωση με το Δήμο Σητείας.

Παρ’ ότι η συμμετοχή των εκλογέων δεν ξεπέρασε το 51%, η συντριπτική πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της συνένωσης με το Δήμο Σητείας. Συγκεκριμένα στα δύο εκλογικά κέντρα προσήλθαν 241 εκλογείς, εκ των οποίων οι 228 ψήφισαν υπέρ της Σητείας, 12 υπέρ της Ιεράπετρας, ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Ο κ. Γιάννης Καναβάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Μακρύ Γιαλού, μέλος της Κίνησης Πολιτών Μακρύ Γιαλού και της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία έχει συγκροτηθεί γι’ αυτό το σκοπό, τόνισε αρχικά ότι οι άνθρωποι που προσήλθαν στις κάλπες ήταν συνειδητοποιημένοι και γνώριζαν τί ήθελαν, δηλαδή την ένωσή τους με το Δήμο Σητείας.

Μάλιστα, όπως είπε, «παρά τις πιέσεις, αλλά και τους εκβιασμούς που υπήρξαν σε κάποιες περιπτώσεις, ο κόσμος εκφράστηκε και αυτήν την φορά ξεκάθαρα και στο Σταυροχώρι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας τάσσεται υπέρ της Σητείας και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους οι αρμόδιοι. Και κυρίως η κυβέρνηση που πρέπει να αποκαταστήσει μία αδικία, που έγινε εις βάρος του τόπου και της επαρχίας.

»Πρέπει να δοθεί σύντομα λύση, γρήγορη και δίκαιη λύση, όπως ζητήσαμε και πριν λίγες ημέρες και από τον πρωθυπουργό ώστε να μπορούν τα Τοπικά αυτά Διαμερίσματα να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές. Διαφορετικά οι καταστάσεις θα είναι ανεξέλεγκτες. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος, όπως φάνηκε εξάλλου και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μακρύ Γιαλού. Η τοπική κοινωνία θα εντείνει τον αγώνα της και θα επιβάλλει λύση», σημείωσε ο κ. Καναβάκης.



Θετικό μήνυμα

Το μέλος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σητείας και της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Νάσος Ζαγκότης τόνισε ότι «το μήνυμα του δημοψηφίσματος στο Σταυροχώρι ήταν θετικό, αφού για άλλη μία φορά και παρά το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες ο κόσμος βρίσκεται στις παραλίες και κάνει διακοπές, εν τούτοις για άλλη μία φορά εκφράστηκε η βούληση της τοπικής κοινωνίας.

»Ένα ποσοστό 95% όσων ψήφισαν εξέφρασε την επιθυμία συνένωσης με το Δήμο Σητείας. Είναι σημαντικό και πρέπει να εισακουστεί από την πολιτεία. Έχουν γίνει βήματα και έχει εκφραστεί η τοπική κοινωνία και πρέπει σύντομα, εντός Αυγούστου να δοθεί η επιθυμητή λύση. Αυτό περιμένουμε να συμβεί. Να ληφθεί πολιτική απόφαση λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας όπως έχει καταγραφεί και με τα δημοψηφίσματα. Το δημοψήφισμα είναι ένα εργαλείο για τους πολιτικούς και τους πολίτες προκειμένου να διαπιστωθεί πού επιθυμούν να ενταχθούν. Είναι σημαντικό.

Επειδή μιλάμε για αριθμούς, αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μίας κατάστασης, όπου η πολιτική της χώρας εξαρτάται από στατιστικές, στις οποίες λαμβάνεται υπ’ όψιν ένας αριθμός από 500 ως 2.000 πολίτες σε σύνολο εκατομμυρίων. Εδώ έχουμε κάλπη, η οποία είναι περισσότερο αξιόπιστη. Αν, λοιπόν, η στατιστική μελέτη είναι ικανή να αλλάζει την πολιτική της χώρας, πόσο μάλλον η ψηφοφορία σε ένα χωριό να καταδείξει τί επιθυμούν οι κάτοικοι του.

»Η τοπική κοινωνία, λοιπόν, εκφράστηκε. Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για μία γρήγορη και δίκαιη λύση. Εμείς πιστεύουμε ότι το δίκαιο είναι τα έξι Τοπικά Διαμερίσματα, δηλαδή Λιθίνες, Πεύκοι, Χρυσοπηγή, Περβολάκια, Άγιος Στέφανος και Σταυροχώρι, να ενωθούν με το Δήμο Σητείας και τα άλλα δύο με την Ιεράπετρα. Αυτό επιβάλλει η θέληση των κατοίκων και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχιστούν οι αγώνες», πρόσθεσε ο κ. Ζαγκότης.

Επίσης, ανέφερε ότι συνεχίζεται και η συλλογή υπογραφών σε όλη την επαρχία Σητείας, «η οποία πρέπει να εκφραστεί και να δείξει ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί όλους τους κατοίκους της περιοχής».

«Πρέπει εντός του Αυγούστου να δοθεί λύση, ώστε να υπάρξει ήρεμο κλίμα και κατά την προεκλογική περίοδο. Διότι, αν η κατάσταση δεν επιλυθεί, θα έχουμε – πιστεύω – μεγάλη ένταση. Διότι οι άνθρωποι στα Τοπικά Διαμερίσματα είναι αποφασισμένοι να κινηθούν δραστικά, να μην λάβουν μέρος στις εκλογές. Θα υπάρξουν προβλήματα στο σχηματισμό των Τοπικών Συμβουλίων. Δεν ωφελεί κανέναν η ένταση. Αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα στη συνέχεια», κατέληξε ο κ. Ζαγκότης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ


ΣΧΟΛΙΟ

Και μετά θέλετε να σας πάρουν και στα σοβαρά ... όταν θέλετε να κάνετε το άσπρο μαύρο.

Κ. Καναβάκη και Κ. Νάσο Ζαγκότη .

Σας θυμίζουμε μόνο μια φράση του ΛΕΟΝΑΡΔΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Όποιος δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει , θέλει ότι μπορεί .

Συνεχίστε έχει ακόμα κατήφορο……

Κάποιοι φίλοι σας που δεν μασάνε ….

2 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 21% - ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΨΥΛΟ ΑΛΟΓΟ. ( ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ κλπ...)
    ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΤΕΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ,ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ!!...
    ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΅Ο άτυχος άντρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή Μακρύ Γιαλού Σητείας.
    Ο 43χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή.΅
    σχολιο απο την παραπανω θλιβερη ειδηση:H ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΅ΙΕΡΗ ΅ ΣΗΤΕΙΑΚΗ ΓΗ ΣΤΗΝ ...ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΤΕΙΑΚΟΥΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ....
    ΑΦΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ Μ.ΓΙΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ,ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Μ. ΓΙΑΛΟΥ - ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΛΙΘΙΝΩΝ - ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980 ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ -ΟΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΑΝ- ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ Μ. ΓΙΑΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;ΜΑΛΙΣΤΑ,ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΥΠΑΡΧΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΑΚΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ....Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ,ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΣΙΘΙΩΤΕΣ ΑΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. ΑΣ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΣΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΔΟΥΡΑ ΩΣ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ. ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΠΕΡYΣI, ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΑΚΙΑ ΑΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ..........ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή