Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΟΡΕΞΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ.




ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΟΡΕΞΗ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ….

Ξεκίνησαν σιγά σιγά από τις Λιθίνες συνεπικουρούμενοι εξ αρκετών φωνασκούντων ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να πάμε στην Σητεία γιατί είμαστε ποιο κοντά γιατί εξυπηρετούμαστε καλύτερα , μετά άρχισαν τα σοβινιστικά , γιατί είμαστε Σητειακοί τι γυρεύουμε εμείς με τους τσίμπληδες και του ξυπόλυτους με του αγγουράδες (έβγαλαν και φωτογραφία σε γνωστό Σητειακό blog ειρωνευόμενοι τα Γεραπετρίτικα αγγούρια …) και κάθε λογίς ευτράπελα.

Άρχισαν πολύ γρήγορα να ξεχνάνε βέβαια.

Ότι πολλοί μα πάρα πολλοί Γεραπετρίτες κάθε χρόνο και σίγουρα ποιο πολλοί από τους Σητειακούς προσεύχονται μαζί με τους ντόπιους τους Λιθινιώτες στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΘΙΝΙΩΤΙΣΑ όπως και με πολλούς άλλους από τα χωριά του Δήμου Μακρύ Γιαλού στην χάρη της .

Ότι κάθε χρόνο στο πανηγύρι του Αϊ Γιάννη του Καψά που είναι κοντινή περιοχή σ΄ αυτούς και τα Περβολάκια ότι πάρα πολλοί Γεραπετρίτες ακόμα και με καΐκια τα παλαιότερα χρόνια( Εκεί σ΄ αυτό το πανηγύρι οι Σημειακοί είναι ελάχιστοι )πήγαιναν και εξακολουθούν να πηγαίνουν και να προσεύχονται μαζί τους στη χάρη του Αγίου.

Ότι ο Γιάννης ο Ιωαννίδης που σκοτώθηκε στη περιοχή των Λιθινών από τους Γερμανούς στην διάρκεια της κατοχής ήταν Δήμαρχος Ιεράπετρας και πολλοί Γεραπετρίτες μαζί με τους ντόπιους τον τιμούν κάθε χρόνο στον Ιωαννίδιο δρόμο. Όλα αυτά τα στοιχεία και πάρα πολλά ακόμη επιλεκτικά τα ξεχνούμε χάριν σκοπιμότητας.

Αλλά ας έρθουμε στο σήμερα, στην πραγματικότητα.

Αρέσκονται να ξεχνάνε οι φίλοι μας (ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ)

1. Τους ισχυρούς δεσμούς (σίγουρα ισχυρότερους από την Σητεία) όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου με τον αστικό ιστό της Ιεράπετρας . Πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής επέλεξαν και συνεχίζουν να επιλέγουν σαν κοντινότερο αστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί είτε σαν μόνιμη κατοικία είτε σαν επένδυση την Ιεράπετρα.

2. Ότι και τα δυο σχολεία Γυμνάσιο και Λύκειο ανήκουν και καλώς ανήκουν από την ίδρυση τους στην Δεύτερη Εκπαιδευτική Περιφέρεια , δηλαδή την Ιεράπετρα για πολλούς και διάφορους λογούς .

3. Ότι τα παιδιά του Δήμου τρέχουν σήμερα σε φροντιστήρια της Ιεράπετρας .

4. Ότι μέχρι χτες σχεδόν το σύνολο των μαθητών του Δήμου που φοιτούσαν στα Λύκεια πήγαιναν στην Ιεράπετρα

Ότι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Μακρύ Γιαλού

5. Εμπορικά

6. Τουριστικά

7. Επαγγελματικά

8. Συγκοινωνιακά

9. Ψυχαγωγικά

10. Αναπτυξιακά

11.Υγειονομικά κ.τ.λ εξυπηρετούνται καλύτερα από την Ιεράπετρα
Αλλά ας είναι.

Κάνανε λέει και δημοψηφίσματα ο θεός να το κάμει και ήταν και όλα νόμιμα και πήρε η Σητεία άκουσον , άκουσον 98%.Μετά τις Λιθίνες βέβαια άνοιξε η όρεξη για τα Περβολάκια ( δεν πέρασαν το 50% για να είναι σύννομοι με το νόμο που επικαλούνται περί δημοψηφισμάτων)Τους Πεύκους Τον Άγιο Στέφανο (πολύ κάτω από το 50%)εκεί βέβαια έφαγαν κατραπακιά αλλά δεν το μαρτυρούν παρά όλες της αλχημείες τα διπλοψηφίσματα , εκεί που ένας συγγενής ψήφιζε για τους υπόλοιπους , παρά του εκβιασμούς , παρά τα ψέματα κ.τ.λ

Τελευταία τους ήρθε η όρεξη και για το Σταυροχώρι το Σταυροδοξάρι το Κεφαλοχώρι της πάλαι ποτέ επαρχίας Σητείας όπως αναφέρουν στη έκτακτη έκδοση της Σητειακής εφημερίδας ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΊΑ, προσπαθώντας να ξυπνήσουν αισθήματα και μνήμες ενενηντάρηδων για το πώς πήγαιναν το λάδι με τα ασκιά στο Λιμάνι τσή Σητείας όλον αυτόν τον καλό παλιό καιρό .

Βέβαια η κάθοδος των Δωριέων(ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ) συνεχίζεται:

Με εμετικά άρθρα μελών της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ του Ο.Α.Σ και του εκδότη της εφημερίδας ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ σε έκτακτη έκδοση  συνεχίζουν τον κατήφορο για όσους δεν συμφωνούν μαζί τους.

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΚΑΛΑ

Με την φόρα που έχετε πάρει μετά το Σταυροχώρι θα έρθει και η σειρά του Ορεινού των Σχινοκαψάλων μετά του Αγίου Ιωάννη και αναφωνώντας αέρα!!! θα λέτε άντε να καταλάβουμε και την Ιεράπετρα.

Για να δούμε όμως λίγο και τους αρθρογράφους της έκτακτης έκδοσης ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κ. Λαντζανάκης προσπαθεί ειρωνικά στο αρθράκη του να υποβαθμίσει την προσωπικότητα του Δημάρχου γράφοντας για το ΄΄Χαλιφάτο του Θεοδοχιστάν ΄΄ αγνοώντας και εν πολλοίς υποβαθμίζοντας εσκεμμένα βέβαια το μεγάλο έργο που έχει γίνει από την Δημοτική αρχή .

Την αποτυχία του σαν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδος του Κουτσουρά και ποιος τον βοήθησε για το χρέος εκείνης της περιόδου χωρίς να έχει καμιά υποχρέωση φροντίζει επιμελώς να το ξεχνά.

Αν χρειαστεί κ. Νίκο θα επανέρθουμε στο θέμα αλλά και το πόσο λίγος ήσουν σαν Νομαρχιακός Σύμβουλος ΟΤΑΝ ΕΠΙΜΕΛΛΩΣ ΣΙΩΠΟΥΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕ για το θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή..

Όσο για τον Ο.Α.Σ αν χρειαστεί θα επανέλθουμε στο θέμα για να δούμε πόσο ωφέλιμες ήταν οι υπηρεσίες του για τον ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ .

Τι πήρε και τι έδωσε στο Δήμο μας . Συγκεκριμένα και όχι αόριστα.

Όσο για την Νομαρχιακή σύμβουλο Κ. Πετράκη η ποία συνοδευόμενη από τον Μπαμπά της ήρθε Στο Δημοτικό Συμβούλιο του ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ να μας νουθετήσει και να μας κάνει κήρυγμα για την Σητεία και τα οφέλη της , της απαντούμε :

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ Κ. ΠΕΤΡΑΚΗ



ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚ ΣΗΤΕΙΑΣ ΟΡΜΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Κ. ΚΑΝΑΒΑΚΗ - Κ. ΛΑΝΖΑΝΑΚΗ - Κ. ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ .

ΘΕΛΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ.

΄΄ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΗΡΞΑΤΟ ΠΡΩΤΟΣ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ .΄΄

Ομάδα Πολιτών Δήμου Μακρύ Γιαλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου