Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ


ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Παρά την εκφρασμένη άποψη της Περιφέρειας, για την μη εγκυρότητα των τοπικών δημοψηφισμάτων στο Δήμο Μακρύ Γιαλού, συνεχίζουν από τη Σητεία με απύθμενο θράσος, να επιμένουν και να προκαλούν με τη στάση τους. Διορίζουν μόνοι τους «εφορευτικές επιτροπές», «δικαστικούς αντιπροσώπους» όποιους θέλουν και όπως θέλουν, με δικούς τους εκλογικούς καταλόγους, χωρίς την έγκριση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
.

Αυτοί είναι οι νομοταγείς δημοκράτες ενεργοί πολίτες της Σητείας, πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς είναι αιρετοί άρχοντες, που δεν σέβονται τα ίδια θεσμοθετημένα όργανα που εκπροσωπούν, ούτε φυσικά την πολιτεία και τους νόμους της.

Τελευταία τους ήρθε η όρεξη και για το Σταυροχώρι το Σταυροδοξάρι το Κεφαλοχώρι της πάλαι ποτέ επαρχίας Σητείας, όπως αναφέρουν στη έκτακτη έκδοση της Σητειακής εφημερίδας «ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ», προσπαθώντας να ξυπνήσουν συναισθήματα και μνήμες ενενηντάρηδων, για το πώς πήγαιναν το λάδι με τα ασκιά στο Λιμάνι της Σητείας όλον αυτόν τον καλό παλιό καιρό!!!

Όμως οι δημότες του Σταυροχωρίου του Δήμου Μακρύ Γιαλού δεν είναι πρόβατα να τα λαλούν, ήταν πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση, πως φτάσαμε ως εδώ και ποιοί φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση αυτή. Έγινε το δημοψήφισμα έστω και με τον τρόπο που έγινε, πήραν την καλύτερη απάντηση από την έδρα του Δήμου. Σε σύνολο 241 ψηφισάντων 228 ψήφισαν ψήφισαν υπέρ της Σητείας σε σύνολο 1080 εγγεγραμμένων δηλ. 21%, ενώ υποτίθεται είχαν υπογράψει 356 και περίμεναν ότι θα ψήφιζαν περισσότεροι από 500.

ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Τώρα φαίνεται το ναυάγιο των υπογραφών και βγαίνουν εύλογα κάποια σοβαρά συμπεράσματα.:

1. Η αναντιστοιχία υπογραφών και ψηφισάντων υπέρ της Σητείας. Οι υπογραφές ήταν πλασματικές αφού τις έπαιρναν με τα ερωτήματα: Συμφωνείς να παραμείνει ανεξάρτητος ο Δήμος μας, ή θέλεις το χωριό σου να συνεχίσει να λέγεται Σταυροχώριο Σητείας.

2. Η σωστή ενημέρωση του κόσμου, που πρόλαβε να γίνει στο Σταυροχώρι για την αντίθετη αλλά λογική άποψη, αποδείχθηκε ότι είναι απαραίτητη και φάνηκε σε αυτό στο αποτέλεσμα. Που είναι οι λαλίστατοι παράγοντες στη Σητεία να μας πουν, πως δικαιολογούν τους αριθμούς των ελάχιστων ψήφων στη γενέτειρα του Αντινομάρχη και υποψηφίου Δημάρχου;

3. Αυτή η ενημέρωση δεν είχε γίνει στις 27 Ιουνίου, που έγιναν τα άλλα τοπικά δημοψηφίσματα στις Λιθίνες, Χρυσοπηγή, Πεύκους,Περβολάκια και Άγιο Στέφανο.

4. Συγχρόνως διαπίστωσαν από καταγγελίες δημοτών τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αποσπούσαν τις υπογραφές, αλλά και τις μεθόδους προσέγγισής τους από Σητειακούς επώνυμους, οι οποίοι δεν είχαν ενδιαφερθεί ποτέ για την περιοχή.

5. Έτσι εξηγείται και η ενισχυμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Αυγούστου 10-3 (10 να πάει ενωμένος ο Δήμος με την Ιεράπετρα αντί 8 που είχαν ψηφίσει στις 10 Μαΐου).

Μετά την περιφέρεια, στην πράξη οι Σταυροχωριανοί απαξίωσαν ντόπιους και μη, που παρεμβαίνουν άκαιρα και παράτυπα στην εσωτερική λειτουργία ενός Δήμου, ακύρωσαν την αξιοπιστία όλων των προηγούμενων δημοψηφισμάτων, αποδεικνύοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τους απέδειξαν ότι «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα».
Τα σοβινιστικά , εμείς είμαστε Σητειακοί ,τι γυρεύουμε εμείς με τους τσίμπληδες και τους ξυπόλυτους, με τους αγγουράδες (έβγαλαν και φωτογραφία σε γνωστό Σητειακό blog ειρωνευόμενοι τα Γεραπετρίτικα αγγούρια …) και τα κάθε λογίς ευτράπελα, τα εμετικά άρθρα μελών της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ,του Ο.Α.Σ , του εκδότη της ίδιας εφημερίδας, σε έκτακτη έκδοση, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το όψιμο ενδιαφέρον πολλών επώνυμων Σητειακών, κατάφεραν να επηρεάσουν , να φανατίσουν λίγους και να διχάσουν πολλούς, αλλά στο τέλος υπερίσχυσε η λογική όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις.

« Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό. Πολλούς όμως για πολύ καιρό αποκλείεται».

Αν δεν έβαζαν αυτό το φρένο από το Σταυροχώρι , με την φόρα που είχαν πάρει, θα ερχόταν και η σειρά του Ορεινού, των Σχινοκαψάλων, μετά του Αγίου Ιωάννη και αναφωνώντας αέρα!!! θα θέλανε να καταλάβουν και την Ιεράπετρα!!!.

Για να δούμε όμως λίγο και τους αρθρογράφους της έκτακτης έκδοσης ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κ. Λαντζανάκης προσπαθεί ειρωνικά στο αρθράκι του να υποβαθμίσει την προσωπικότητα του Δημάρχου γράφοντας για το ΄΄Χαλιφάτο του Θεοδοσιστάν αγνοώντας και εν πολλοίς υποβαθμίζοντας εσκεμμένα βέβαια το μεγάλο έργο, που έχει γίνει από την Δημοτική αρχή.
Τον κ. Ρεμπελάκη , τον Ο.Α.Σ και μερικούς άλλους να έχουν σηκώσει την Σημαία της Επανάστασης για το ανεξάρτητο Κράτος της Σητείας.

Η Σητεία μας τα ο αεροδρόμιο μας το λιμάνι μας το βιολί μας …… οι βουλευτές μας …

Παιδιά ηρεμήστε θα σας κάνει καλό.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚ ΣΗΤΕΙΑΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΜΟ.
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ, ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

   ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥ.

Ομάδα Πολιτών Δήμου Μακρύ Γιαλού

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Κουρουπάκης δήλωσε ότι : "Θέλω να eπισημάνω ότι η προπαγάνδα, ότι εγώ δεν ήθελα το Μακρύ Γιαλό γιατί οι δημότες του θα ψήφιζαν τον από εκεί καταγόμενο κ.... Πατεράκη «έπεσε στο κενό» αφού από τους 1060 εγγεγραμμένους στους καταλόγους του χωριού του ψήφισαν μόνο 241. Αυτό δείχνει την πολιτική του επιρροή!!!". Με λίγα λόγια το γκάλοπ - δημοψήφισμα είχε μεγάλη "επιτυχία", αφού το
    παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Κουρουπάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή