Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΛΙΘΙΝΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΛΙΘΙΝΩΝ




Βλέποντας το τελευταίο video από την επίσκεψη του Δημάρχου Μακρύ Γιαλού στο Δημοτικό διαμέρισμα Λιθινών προκειμένου να συζητήσει τοπικά προβλήματα με το τοπικό Συμβούλιο αλλά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ένιωσα ειλικρινά συναισθήματα που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσουν σε όποιο νουνεχή άνθρωπο , από την συμπεριφορά ορισμένων γνωστών και φίλων.

Άρχισα βέβαια να αναρωτιέμαι , μα αλήθεια είναι τόσο κακό που ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού , αφού εξήντλησε όλα τα περιθώρια διαβούλευσης έδωσε κατόπιν απόφασης του Δ.Σ ένα ενιαίο προσανατολισμό στο Δήμο.

Είναι τόσο κακοί οι Γεραπετρίτες ; Είναι τόσο μιάσματα οι Γεραπετρίτες που φοβούνται ορισμένοι Λιθινώτες ότι θα μιανθούν αν τύχη και τους αποκαλέσουν έτσι;

Καταλαβαίνω βέβαια ότι το χωριό τους εξυπηρετείτε καλλίτερα από την Σητεία αν και αυτό σηκώνει συζήτηση , αλλά με αυτή την λογική και το Μοχλός και ο Γούδουρας εξυπηρετούνται καλλίτερα από την Ιεράπετρα. Τι πρέπει να γίνει να κάνουμε δημοψηφίσματα και σε αυτά τα διαμερίσματα ;

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι φίλοι μας είναι κάποια απλά πράγματα όπως :

Είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό πλέγμα σχέσεων και συμφερόντων μεταξύ των κατοίκων της περιοχής . Το ερώτημα είναι : Αυτό θα πρέπει να διαρραγεί τώρα ; Ο καθένας να σηκώσει το μπαϊράκι του , να δημιουργήσει το δικό του τσιτάτο ;

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι μας , είναι ότι όσο ποιο ενωμένη και συνεκτική είναι η περιοχή του Δήμου Μακρύ Γιαλού τόσο καλλίτερα θα μπορεί να διεκδικεί αύριο για την αναπτυξιακή της προοπτική.

Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει ο Δήμαρχος να τεμαχίσει τον δήμο με τοπικά δημοψηφίσματα ,να διαλύσει την συνοχή και την ηρεμία των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποιοι και όχι τα ουσιαστικά και πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Αλλά ας δούμε μερικά παραδείγματα προκειμένου να καταλάβουν και κάποιοι φίλοι μας που δεν είναι κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η Ανάληψη ( επίνειο Των Πεύκων) ζήτησε πόσιμο νερό από το Ορεινό και το Ορεινό της έδωσε μέσα στα πλαίσια της αλληλεγγύης της καλής συνύπαρξης του αμοιβαίου σεβασμού και της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής.

Σε λίγο το φράγμα των Λιθινών , η μεγάλη επιθυμία των κατοίκων της περιοχής , που όλες οι Δημοτικές αρχές πάλεψαν και παλεύουν για την ολοκλήρωση του μπαίνει στην τελική του φάση.
Τι θα γίνει με το νερό του φράγματος ;

Θα πρέπει να αρχίσουν να φιλονικούν τα κοντινά χωριά για το ποιος θα πάρει το νερό;

Θα πρέπει σε λίγο να μοιράσουμε σε την τουριστική περιοχή του Δήμου δηλαδή το Πέταλο του Μακρύ Γιαλού επειδή έτσι  κάπνισε σε ορισμένους ;

Καταλαβαίνουμε τον ψυχισμό κάποιων αλλά ας πρυτανεύει η λογική.

Ο τρόπος διαμαρτυρίας ορισμένων έχει και τα όρια του .

Η Παναγία των Λιθινών ας τους δώσει φώτιση.

Αυτό ας το προσέξουν οι γνωστοί φίλοι εμφαινόμενοι και φωνασκούντες στο video γιατί γρήγορα ο κόσμος θα του απομονώσει αναγκαστικά.

Υ.Σ Κάποιος εκ των συγκεντρωθέντων είχε την φαεινή ιδέα να το τραβήξει το video αποσκοπώντας βέβαια στο να δείξει πόσο ανεπιθύμητος!!! είναι ο Δήμαρχος.

Ξεχνά βέβαια ότι θα το δουν πολλοί και αυτοί θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα .

Ένα μόνο είναι σίγουρο ότι κάποιοι εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου