Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Απάντηση του Δημάρχου Μακρύ Γιαλού στο δημοσίευμα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σητείας .ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Απάντηση του Δημάρχου Μακρύ Γιαλού στο δημοσίευμα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σητείας Δημιουργός: Γραφείο Τύπου


Ημερομηνία : 27-08-2010 προεπισκόπηση εκτύπωσης



Η αλήθεια είναι ότι έχετε κάνει πολύ καλή επικοινωνιακή δουλειά και μπράβο σας . Εξάλλου το έχω επισημάνει και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Γιαλού ότι πραγματικά αγωνίζεστε για το συμφέρον του δήμου Σητείας και όχι του Μ. Γιαλού.






Θα μας επιτρέψετε να ξέρουμε καλύτερα τι συμβαίνει στον τόπο μας από εσάς διότι εμείς εδώ ζούμε, εργαζόμαστε, επενδύουμε, δουλεύουμε καθημερινά, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε καταφέρει με έργα και όχι με λόγια τα τελευταία δέκα χρόνια ο Δήμος Μ. Γιαλού να μην χρωστάει, να έχουν γίνει έργα σε όλους τους τομείς και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, ώστε συνεχώς να γίνονται νέες παρεμβάσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, γεγονότα που κάνουν το Δήμο Μακρύ Γιαλού να είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους καποδιστριακούς δήμους σε όλη την Ελλάδα.





Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που γίνεται τους τελευταίους μήνες όλη αυτή η φασαρία λόγω της συνένωσής του με την Ιεράπετρα.



Και ερωτώ κύριοι:

1. Πού ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια σαν ενεργοί πολίτες του δήμου Σητείας και τι κάνατε για να στηρίξετε τον τόπο μας & την προσπάθειά μας για την αυτονομία του Δήμου Μακρύ Γιαλού που τόσο πολύ ήθελαν όλοι οι κάτοικοί του;



2. Ποιες ενέργειες κάνατε για την κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού δικτύου προσβάσιμου και ασφαλούς προς την περιοχή του δήμου μας;



3. Τι κάνατε για να μην γίνει το εργοστάσιο στον Αθερινόλακκο δίπλα στο δήμο μας;





4. Τι κάνατε για την στήριξη της λειτουργίας & την αναβάθμιση του αεροδρομίου, του νοσοκομείου και των άλλων υποδομών αναγκαίων για την ανάπτυξη της ευρύτερης ανατολικής περιοχή του νομού Λασιθίου;



Και απαντώ:

Βγήκατε από το πουθενά, εκμεταλλεύεστε συγκυρίες, διχάζετε τις τοπικές κοινωνίες και δε σέβεστε ούτε τους νόμους ούτε και τους θεσμούς.

Αμφιβάλλω αν συνεργαζόσασταν μέχρι πρότινος με την τωρινή δημοτική αρχή Σητείας με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής σας.

Κύριοι, είναι εύκολο να λαϊκίζετε, να ξεσηκώνετε τον κόσμο, να δημιουργείτε σελίδες στο Facebook, στο διαδίκτυο και να γράφετε ό, τι νομίζετε. Είναι δύσκολο όμως να κάνετε έργο και να παίρνετε αποφάσεις για το καλό ενός τόπου αγνοώντας τα συμφέροντα του τόπου.

Τις ενέργειές μας θα τις κρίνει η κοινωνία του δήμου Μ. Γιαλού και όχι εσείς.



Σχετικά με τις Λιθίνες :

Θα σας επισημάνω ότι τις αντιδράσεις & τις αποδοκιμασίες αυτές τις περίμενα διότι για μια ακόμα φορά οι γνωστοί – άγνωστοι συνεχίζουν να προκαλούν .



Εμένα προσωπικά με δένουν περισσότερα με τις Λιθίνες από όσα με χωρίζουν. Και η πρώην δημοτική Αρχή και εμείς στηρίξαμε το τοπικό διαμέρισμα Λιθινών με έργα ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αναπλάσεων. Την τελευταία μόνο τριετία έχουν γίνει έργα αξίας άνω των 800.000 ευρώ στην εν λόγω περιοχή και πρόθεση και υποχρέωσή μας είναι να συνεχίσουμε την κατασκευή έργων στην περιφέρεια των Λιθινών παρά τις αρνητικές συμπεριφορές κάποιων κατοίκων του χωριού που κάνουν πολιτική για το προσωπικό τους συμφέρον.



Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι, εάν οι Λιθίνες θέλουν να πάνε στη Σητεία, θα πάνε με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Κανένας δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ούτε εγώ, ούτε το δημοτικό συμβούλιο. Είναι ένα θέμα που εξαρτάται ξεκάθαρα από την Κυβέρνηση.

Ούτε ο δήμαρχος ούτε και το δημοτικό συμβούλιο, δεν έχουν τόση δύναμη για να μπορούν να ανατρέπουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Αυτή είναι μια αλήθεια που όλοι σας τη γνωρίζετε, αλλά σκόπιμα την αγνοείτε.







Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου