Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 τέλος.

Τα συμπεράσματα πολλά και ποικίλα. Ο καθένας τα ερμηνεύει κατά πως τον βολεύει και με την έννοια αυτή όλοι φαίνονται να είναι κερδισμένοι. Πέρα όμως από τους κερδισμένους και τους ηττημένους υπάρχει  κόσμος που περιμένει  ανήσυχος, τα προβλήματα τρέχουν, οι ανάγκες υπάρχουν και ζητούν ικανοποίηση . Τα κόμματα και οι εκπρόσωποι τους άρχισαν από την επόμενη να σχεδιάζουν πως θα πρέπει να κινηθούν σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο , όμως η κυβέρνηση είναι εκείνη που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την πορεία του τόπου από δω και πέρα. Είναι αυτή που με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες της θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

Η Τρόικα βρίσκεται από την Δευτέρα 15-11-2010 στην Αθήνα για να συζητήσει με την κυβέρνηση το κατά πόσον τηρούνται οι όροι του μνημονίου , η πορεία του ελλείμματος και  των εσόδων, προκειμένου να δώσει νέες οδηγίες για τις διαθρωτικές αλλαγές που πρέπει να συνεχιστούν , και μετά  να γνωμοδοτήσει για την Τρίτη δόση του δανείου των 110.000.000 €

Η κυβέρνηση παρά τα όποια λάθη, τις παραλείψεις ή καθυστερήσεις , δείχνει να κρατά τις δυνάμεις της , προχωρά αταλάντευτα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της χώρας, όπως εκείνη το αντιλαμβάνεται. Το να συνεχίσει από εδώ και πέρα να φορτώνει τα λάθη και τις παραλείψεις της στους προηγούμενους να πετάει την μπάλα στην εξέδρα όποτε στριμωχτεί ή να στρουθοκαμηλίζει όπως έκανε μέχρι τώρα όποτε δεν της έβγαιναν τα χαρτιά αυτό δεν θα είναι λύση, θα είναι μια δικαιολογία για πισωγυρίσματα.

Τώρα μετά από ένα χρόνο η κυβέρνηση κατακτώντας οκτώ περιφέρειες 91 τόσους δήμους και πολλούς άλλους σε συνεργασία με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς από τους 323 του Καλλικράτη νομιμοποιείται να προχωρήσει αταλάντευτα στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Βέβαια δεν δικαιολογούμε τους προηγούμενους , καθότι δεν ήταν μωρές παρθένες, που δεν ήξεραν δεν πρόσεχαν, δεν κατάλαβαν. Έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους , για αυτό και ο Ελληνικός λαός δια της ψήφου του , τους έβαλε εκεί που έπρεπε.

Τώρα όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση παρά τις όποιες παλινωδίες της ακολουθώντας αντιμνημονιακή πολιτική χωρίς ωστόσο να εξηγήσει επαρκώς πως θα μπορούσε να υπάρχει μια εναλλακτική ή έστω μια καλύτερη λύση όσον αφορά τους όρους του μνημονίου κατόρθωσε παρά τις όποιες Κασσάνδρες και παρά την οδυνηρή της ήττα στις τελευταίες πριν ένα χρόνο κοινοβουλευτικές εκλογές να δείχνει ότι παραμένει μια δύναμη ελπίδας για τον τόπο. Μένει από εδώ και πέρα με τις πρωτοβουλίες της και τον πειστικό πολιτικό λόγο της σε κοινοβουλευτικό , περιφερειακό , δημοτικό και κοινωνικό επίπεδο να το αποδείξει.

Η αριστερά κατακερματισμένη σε αρχηγούς , αρχηγίσκους σε κομμάτια και κομματίδια χαμένη μέσα στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις παραμένει μια μικρή δύναμη που το μόνο που μπορεί να προσπαθήσει να κάνει απ΄ ότι φαίνεται είναι να δώσει μάχες οπισθοφυλακής στα πεζοδρόμια.

Το Κ.Κ.Ε ομοίως μένοντας στον ξύλινο πολιτικό λόγο που εδώ και χρόνια εκφράζει , θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσουμε δικιά μας πορεία να αλλάξουμε το σύστημα και τη δομή της οικονομίας μας . Όταν τους ρωτούν τι θα γίνει με το χρέος η μόνιμη επωδός των κομματικών τους στελεχών είναι ότι δεν χρωστάμε τίποτα στους δανειστές μας καπιταλιστές , τις πολυεθνικές και τις τράπεζες τους. Άντε τώρα να βρεις άκρη. Δυστυχώς η άγνοια των περσισσότερων στελεχών τους  περί την νέα οικονομία στενεύει τα περιθώρια συνεννόησης.
Βέβαια δεν είναι καθόλου περίεργη η κάποια αύξηση στα ποσοστά του Κ.Κ.Ε στις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές . Πάντοτε σε κρίσιμες ιστορικά περιόδους υπήρχε μια τέτοια αύξηση των Κομμουνιστικών κομμάτων  λόγω απογοήτευσης του κόσμου στο πολιτικό σύστημα.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου  τυχαία η Δημοτική εκπροσώπηση της ΄΄ Χρυσής Αυγής ΄΄ ( ακραίο κόμμα) στο Δήμο Αθηναίων. Εκεί που το κράτος δεν μπόρεσε η δεν μπορεί να δώσει λύσεις όπως στον Άγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής ανέλαβαν εργολαβικά να το κάνουν οι Χρυσαυγήτες .

Ο Λ.Α.Ο.Σ έκανε αισθητή την παρουσία του σε αρκετούς Δήμους και περιφέρειες της χώρας χωρίς ωστόσο να πείσει για κάτι το ιδιαίτερο.

Κλείνοντας το παρόν άρθρο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους οικολόγους πράσινους . Δείχνουν πια αισθητά την παρουσία τους στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου χωρίς βέβαια κάποιοι εκπρόσωποι τους να μπορούν να ξεχάσουν το παρελθόν τους.

Για το κόμμα κίνημα της Ντόρας θα περιμένουμε μέχρι την Διακήρυξη του στις 21 Νοέμβρη 2010.



ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΕΡΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ



ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 15-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου