Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ


11/09/2010





Ανατρεπτική συμμαχία Σήφη Αναστασάκη και Νίκου Χριστοφακάκη στην Ιεράπετρα.

Με το σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει», οι ισχυρότερες αυτοδιοικητικές δυνάμεις, επιχειρούν να συνενοηθούν, να συμπορευτούν και να εργαστούν από κοινού, έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προσωπικές φιλοδοξίες και εγωιστικές αγκυλώσεις, συγκροτώντας ένα ενωτικό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον κ. Σήφη Αναστασάκη, ο οποίος επίσημα στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ έχει όμως απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς κάθε κατεύθυνση, για συμμετοχή όλων των ενεργών δημοτών στην κοινή προσπάθεια για το συμφέρον του νέου δήμου Ιεράπετρας- Μακρύ Γιαλού.


Ο κ. Σήφης Αναστασάκης, από την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την ανακήρυξη του ως υποψηφίου δημάρχου Ιεράπετρας-Μακρύ Γιαλού από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τις επαφές και τις διαβουλεύσεις με τις «υγιείς» αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου, διερευνώντας τη δυνατότητα συγκρότησης ενός ενωτικού πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου, το οποίο θα μπορούσε να στηριχτεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του νέου δήμου.



Ν. Χριστοφακάκης-Θ. Καλαντζάκης



Προτεραιότητα στις διαβουλεύσεις έδωσε ο κ. Αναστασάκης στις συζητήσεις με τον επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο της Ιεράπετρας, πρώην δήμαρχο κ. Νίκο Χριστοφακάκη, με τον οποίο συνδέεται με οικογενειακή φιλία, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα τους, έχουν συνεργαστεί άψογα από τις θέσεις που κατείχαν στη Νομαρχιακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τους ήταν δύσκολο να φανταστούν τους εαυτούς τους, να κονταροχτυπιούνται από τα προεκλογικά μπαλκόνια της Ιεράπετρας, ως επικεφαλής διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων.



Κοινή δήλωση των Σήφη Αναστασάκη και Νίκου Χριστοφακάκη





Την επιβεβαίωση της θετικής έκβασης των συζητήσεων για συνεργασία επισφράγισε μια κοινή ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο που αναφέρει χαρακτηριστικά:



" Μετά την τιμητική επιλογή του πρώτου από εμάς από τον πολιτικό μου φορέα ως υποψηφίου Δημάρχου του νέου Δήμου Ιεράπετρας, νιώθοντας επίμονη την παρότρυνση πολλών συνδημοτών μας, όλων των πολιτικών χώρων και το αίσθημα του καθήκοντος απέναντι στον τόπο μας, την ιστορία και την προοπτική του, βεβαιώθηκα πως υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας, ξεκινώντας με την κατάρτιση ενός ευρύτατου αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου, στο οποίο ζήτησα να συμμετάσχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα τοπικά κοινά και αισθάνονται την ανάγκη επιτυχούς εφαρμογής του Προγράμματος "Καλλικράτης" και στο Δήμο μας.



Με πολλή χαρά ανακοινώνω πως ήδη, ο κ. Νίκος Χριστοφακάκης, πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας και επικεφαλής σήμερα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή.



Θεωρήσαμε και οι δύο, πως σήμερα είναι δυνατή και χρήσιμη η υπέρβαση των όποιων διαφορετικών προσεγγίσεων και η πιο πλατειά συνεργασία, σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και ενότητας.



Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας και γνωρίζοντας, από την εμπειρία της συμμετοχής στα κοινά τη συνθετική δύναμη της αυτοδιοικητικής ιδέας και πρακτικής, καλούμε όλους τους συνδημότες μας να στηρίξουν εμπράκτως την ειλικρινή αυτή προσπάθειά μας.



Στη δική τους αποδοχή στηρίζεται η επιτυχία του τολμηρού εγχειρήματός μας, οι καρποί του οποίου θα ωφελήσουν πολλαπλώς τις κοινωνίες της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού και θα ισχυροποιήσουν το νέο Δήμο μας.

Έτσι πιστεύουμε, ότι ο Τόπος μας, που η προσφορά του στην εθνική οικονομία είναι τόσο μεγάλη, θα μπορεί να απολαύσει όσα δικαιούται να διεκδικεί και να προσδοκά.



Σήφης Αναστασάκης

Νομάρχης Λασιθίου. Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας



Νίκος Χριστοφακάκης

Πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας





Θετικά τα πρώτα σχόλια



Η σημασία της υπέρβασης του εγχειρήματος αυτού, είναι μεγάλη σ’ αυτήν την δύσκολη μεταβατική περίοδο που περνά ο τόπος, ενώ πολλές πιθανότητες υπάρχουν στο κοινό αυτό ψηφοδέλτιο, να συμμετάσχει και ο δήμαρχος Μακρύ-Γιαλού κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Θετικά στην πλειονότητα τους είναι τα πρώτα σχόλια εκείνων που πληροφορήθηκαν έγκαιρα αυτές τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με τουςα Μανόλη Μαστοράκη, Σήφη Μηλιό και Σταύρο Σταυρακάκη, να κάνουν λόγο για ισχυροποίηση του νέου δήμου Ιεράπετρας-Μακρύ Γιαλού.

Ερωτηματικό υπάρχει ακόμα για το αν οι τοπικές δημοτικές οργανώσεις της Ν.Δ καταλήξουν στην απόφαση να συγκροτήσουν ένα καθαρά κομματικό ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής κάποιο προσβεβλημένο στέλεχος ή πολιτευτή, καθώς οι όποιες προτάσεις έχουν υπάρξει, σκοντάφτουν στον δεδομένο κατακερματισμό των δυνάμεων τους και στις προσωπικές επιλογές των στελεχών τους.

Κερδισμένο από τις εξελίξεις βγαίνει από τα πράγματα το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τη Μαρία Κοτσυφάκη, που ελπίζει στην ψήφο των δυσαρεστημένων, την ώρα που η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, αποφασίζει να στείλει στην επιτροπή δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, στελέχη του, που δεν ακολουθούν, δεν υποστηρίζουν και δεν αποδέχονται τις επίσημες επιλογές του κινήματος, μετέχοντας σε ψηφοδέλτια που αντιμάχονται τον «Καλλικράτη».



Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η απόφαση Χριστοφακάκη να βρεθεί σε κοινό ψηφοδέλτιο με τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη και υπό του, κατά άλλους υπαγορεύτηκε από την αδυναμία του να εξασφαλίσει ταυτόχρονα τη στήριξη τόσο από το στρατόπεδο της ΝΔ όσο και από το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ BLOG: 
ΜΠΡΑΒΟ  Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΚΑΙ Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΑΚΗ 
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ... ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου