Powered By Blogger

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ


ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΤΟΛΗ 14-09-2010



Αγαπητοί της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σητείας . Αγαπητοί κάτοικοι του Δήμου Σητείας . Κύριε Ζαγκότη



Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Ανατολή 14-09-2010 αναφέρετε οκτώ λόγους για του οποίους οι κάτοικοι του Δήμου Μακρύ Γιαλού θα έπρεπε να προτιμήσουν να ενταχθούν στο δήμο Σητείας αντί του Δήμου Ιεράπετρας.

Αγαπητοί Κύριοι.

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ είναι πλέον πραγματικότητα. Όσο και αν φωνασκούν κάποιοι,

η υπεύθυνη Δημοτική Αρχή με την σιωπηρή πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής αποφάσισε και η υπεύθυνη Πολιτεία Νομοθέτησε.

Όμως επειδή εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε θα σας υπενθυμίσουμε όχι οκτώ αλλά δεκαοκτώ και πλέον λόγους, γιατί οι κάτοικοι του Δήμου Μακρύ Γιαλού δια του Νομίμου Οργάνου τους που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο τους αποφάσισαν να ενταχθούν στο Δήμο Ιεράπετρας.




1. Οικονομικοί λόγοι: Τράπεζες ,Επιχειρήσεις , Επενδύσεις.

2. Χιλιομετρικές αποστάσεις από μεγάλα αστικά κέντρα: Ιεράπετρα , Ηράκλειο ,Ρέθυμνο , Χανιά

Σίγουρα είναι πλησιεστέρα μέσω Ιεράπετρας.

3. Μεγάλα Αεροδρόμια: Νίκος Καζαντζάκης , (Νέο αεροδρόμιο Καστελίου και νέοι αυτοκινητόδρομοι που θα συντομευόσουν την απόσταση από τον Μακρύ Γιαλού) , Αεροδρόμιο Χανίων .

4. Μεγάλα Λιμάνια: Αγ. Νικολάου ,Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων.

5. Θερμοκηπιακές Καλλιέργειες : ( Επιστημονικά φυτώρια, Εξειδικευμένα Γεωπονικά Καταστήματα, Εργοστάσια Κατασκευής Θερμοκηπίων , ΕΘΙΑΓΕ κτλ)

6. Τουριστικοί Λόγοι : Τα δύο Τουριστικά πέταλα Κουτσουναρίου και Μακρύ Γιαλού καθώς και όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό σε όλο το νότιο παραλιακό μέτωπο από το Μύρτος μέχρι τον Γούδουρα , γνωρίζουν πως και με την βοήθεια του Νέου Δήμου μπορούν καλλίτερα να προωθήσουν το τουριστικό προϊόν τους .

7. Ψυχαγωγία : Ρωτήστε του κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους που πάνε όταν θέλουν πιούν τον καφέ τους , να πάνε στο μπαράκι τους, να παρακολουθήσουν μια μουσική ή θεατρική εκδήλωση κ.τ.λ

8. Παιδεία : Ρωτήστε τους Νέους του Μακρύ Γιαλού που τέλειωσαν το Λύκειο ; που πάνε ακόμα και σήμερα στα φροντιστήρια ; από που αγοράζουν τα βιβλία τους ; κ.τ.λ

9. Υγεία : Ρωτήστε τους κατοίκους από που εξυπηρετούνται σε θέματα υγείας είτε αυτό λέγετε Νοσοκομειακή είτε Ιδιωτική περίθαλψη καλλίτερα.

10. Σκουπίδια : Εδώ και πολλά χρόνια σε θέματα σκουπιδιών ο Δήμος Ιεράπετρας είναι αυτός που εξυπηρετεί τον Δήμο Μακρύ Γιαλού.

11. Νερό : Σε θέματα νερού η Ιεράπετρα είναι πρωτοπόρα . Βλέπε φράγμα Μραμιανών , Νερά Μαλαύρας , Μεγάλες γεωτρήσεις και άντληση νερού από μεγάλο βάθος , Μεγάλες Υδατοδεξαμενές , νερά Ψυχρού κ.τ.λ

Εδώ όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να καταλάβουν οι όποιοι φίλοι μας ότι το νερό του φράγματος Λιθινών και του Αδιάβατου δεν παζαρεύεται. Το νερό όποτε τελειώσει το φράγμα θα το διαχειριστούν οι κάτοικοι των Λιθινών μαζί με τους κατοίκους του Μακρύ Γιαλού γιατί για αυτό το σκοπό πάλεψαν και παλεύουν οι κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού όλα αυτά τα χρόνια . Να ποτιστεί ο τόπος τους .

Για αυτό κύριοι μην κόπτεσθε , Ούτε με την Ιεράπετρα ούτε με την Σητεία θα το διαχειριστούν.

12. Εντοπιότητα : Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει . Συζητάμε με όρους του σήμερα και όχι με όρους Τουρκοκρατίας .

13. Συναίσθημα: Ρωτήστε τους νέους του σήμερα με ποιούς έχουν περισσότερους κοινούς φιλικούς και συναισθηματικούς δεσμούς , η απάντηση είναι μονολεκτική . Με την Ιεράπετρα.

14. Ποιοτικό παρακράτημα ελαιολάδου : Αυτό το πλεονέκτημα οι κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού το διατηρούν μολονότι με τον Νέο Καλλικρατικό Δήμο εντάσσονται στην Ιεράπετρα.

15. Πρόνοια :Είναι σίγουρο ότι οι προνομιακού τύπου υπηρεσίες της Ιεράπετρας εξυπηρετούν καλλίτερα τους Δημότες του Μακρύ Γιαλού.

16. Βοήθεια στο σπίτι : Ομοίως με παραπάνω.

17. Ανθρώπινες σχέσεις : Λόγω του νότιου παραλιακού άξονα , των οικονομικών σχέσεων της ευκολότερης επικοινωνίας κ.τ.λ των δύο περιοχών οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν συσφιχθεί πολύ περισσότερο .

18. Γεωμορφολογία εδάφους: Η γεωμορφολογία του εδάφους συμβάλει πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη των όποιων δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής (Νότιος οδικός άξονας , Μικροκλίμα , Ηλιοφάνεια , κ.λ.π)

19. Θρησκευτικοί: Η Παναγία των Λιθινών και η Μονή του Αϊ Γιάννη του Καψά είναι σημεία πίστης και θρησκευτικής αναφοράς για τους κατοίκους και των δυο περιοχών . Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού.

20. Επικοινωνιακοί:

21. Συγκοινωνιακοί:

22. Εμπορικοί και ……….και



Τελειώνοντας και επειδή είναι βαρετό κάθε φορά να εξηγούμε τα αυτονόητα στους φίλους Ενεργούς Πολίτες , καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σητείας που όντος είναι πολλά και ας αφήσουν εμάς τους κατοίκους του Μακρύ Γιαλού και της Ιεράπετρας να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβετε Κύριοι των Ενεργών Πολιτών είναι ότι τα σοβινιστικά του Τύπου, το Αεροδρόμιο μας , το Λιμάνι μας , ο αιματοβαμμένος Μακρύ Γιαλός μας ,….κ.λ.π ο Νομός Σητείας μας , κάποτε τελειώνουν . Από εκεί και πέρα αρχίζει η γραφικότητα και ο μεζές …όπως λένε και στα χωριά μας.





ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου